Super heinäkuu!

Moi!

Oon Venla ja oon ollu benkussa nyt kuluneen heinäkuun ajan kesätöissä. Olen tän mun viimeisen kokonaisen viikon ajan media- ja toimintaryhmässä, ja mun työsuhde alkaa olla pian loppumaisillaan. Päätin kirjoittaa tänne blogipostauksen, jossa mietiskelen vähän kulunutta kuukautta, tietoa ja taitoja, joita oon kuukauden aikana täältä saannu ja vähän kans loppufiiliksiä.

Täällä benkussa mä oon oppinut ihan sairaasti uusia asioita. Muunmuassa siimurin ja jopa ruohonleikkurin käyttö oli useelle vielä heinäkuun alkupuolella aivan täysin vierasta, mutta nyt niiden kanssa työskentely sujuu jo super hyvin! Sain Karilta myös tosi hyödyllisen pikakurssin liittyen nauloihin, vasaroihin ja lautoihin. Itseluottamus veneillä liikkuessa ja mönkijällä ajaessa on kasvanut kanssa, ja uskon, että just tälläinen kokemus tulee oikeasti olemaan hyödyllistä tulevaisuudessakin.

Täällä on päässy kans kehittämään niitä itselleen vähän vaikeampia asoita. Turhasta perfektionismistä oon ite päässy ainaki vähän eroon täällä saarella ollessani. Jään joskus hinkkaamaa ja näpertämään vähän turhankin tuntuisia yksityiskohtia, mutta täällä oon rentoutunut vähän. ”Ei sen tarvii kiiltää” on motto, jota mun kannattais soveltaa joissain tilanteissa saarielämän ulkopuolellakin.

Täällä Benkussa on niin monta parasta asiaa, että yhtä oli vaikea päättää. Useimmiten mainittiin selvästi parhaat tyypit ja hyvä ilmapiiri. Saaressa on tosi hyvä yhteishenki ja työn lomassa ehtii naureskelemaan omalaatuisille vitseille ja yhteiselle toilailulle.

Ite oon tykänny tosi paljon siitä, miten monipuolisia työtehtävät on. Vaikka siivous kuuluu käytännössä jokaisen ryhmän hommiin, useimmat tehtävät vaihtuu viikoittain. Paras ryhmistä on ollut selvästi logistiikkaryhmä. Tukku ja ruoka-ajot pitävät kiireisenä koko päivän ja liikkeessä ollaan melkein koko ajan.

Suurena osana saaren viehätystä ja viihtyvyyttä on varmasti tää luonto. Suojellut lehtometsät, eläimet ja meri pitää mielen virkeenä ihan ittestäänkin.

Vapaa-ajastakin on jäänny tosi hyviä muistoja. Tikkupullat, letut, makkarat (ja soijanakit), vaahtokarkit ja jopa ahvenet on kuulunut meidän työntekijöiden yhteisiin nuotioiltoihin kuukauden aikana. Hangon reissuilta on jäänyt mieleen jättimäiset jäätelöt, iltatori, autossa Radio Suomi Popin kappaleiden tahtiin jammailu ja vanhat ja upeat puutalot (eli siis huvilat).

Ruusuista puheenollen, risujakin on täällä paljon (koko risula täynnä!), mutta kuten Sakke kuunaan sanoi, onneksi niistä voi kuitenkin rakentaa hienon risuaidan suojelemaan luonnonsuojelualuetta!

Ruoka on ollut saaressa ihan huippuluokkaa, ja siitä kiitokset menee tietenkin meidän mitä loistavammalle keittiöhenkilökunnalle. Eihän täällä ilman heitä pärjättäisikään.

Pakko sanoa, että vähän kyllä harmittaa, että heinäkuu on jo kohta loppu. Tuntuu siltä, että juuri kun on päässyt hyvin kärryille kaikesta ja työ alkaa sujumaan soljuvasti, pitää lähteä jo takaisin kotiin, tällä kertaa viimeisen kerran. Eniten jään varmasti kaipaamaan loistavaa työryhmääni ja luontoa. Aika täällä Bengtsårissa on taatusti ollut unohtumaton ja loistava alku työelämälle. Vaikka töitä on itselläni noin viikko jäljellä, haikeaksihan tässä tulee kun tälläista loppupuhetta kirjoittelee.

Kiitos koko Bengtsårin työryhmälle aivan superista heinäkuusta!