Bengtsårin luonto ja eläimet

Työskenneltyäni pian kuukauden kesätyöläisenä Benkussa, vastaani on tullut monenlaista kulkijaa: kettuja, vaskitsoja, käärmeitä, myyriä sekä kalasääskiä. Peura on tullut tähän mennessä vastaan 49 kertaa. Peuroja näkee etenkin nurmikentällä, parhaimmillaan kuusi kerrallaan. Olenkin hyvin toiveikkaalla tuulella siitä, että voittaisin Venlan, yhden meistä kesätyöntekijöistä, keksimässämme intensiivisessä ja hyvin hätkähdyttävässä peuranbongauskilpailussa. Hirviä ja supikoiria Benkusta löytyy myös, vaikka en niitä itse olekaan vielä tavannut. Leiriläisten mukana tulleet koirat ovat myös ilahduttaneet meitä kaikkia.

Turre-koira

Ulkotyöläisenä olen päässyt vaikuttamaan saaresta huolehtimiseen etenkin puutarha- ja viheralueet -ryhmässä. Opin, että porkkanoita on harvennettava, jotta niillä on tilaa kasvaa, ja että risuista saa tehtyä mainion aidan. Työchatistämme olen saanut lukea työntekijämme Susun lähes päivittäisiä luontofaktoja kasveista ja eläimistä. Täällä on myös luonnonsuojelualue, johon kuuluu paljon lehtoja. Niissä kuulen usein sirkkojen sirityksen. Ympäri saarta löytyy myös pieniä, maalilla koristeltuja kiviä, jos katsoo tarkkaan.

Benkussa on ollut toimintaa 1500-luvulta lähtien, joten paikan kaikki niityt ovat entisiä peltoja ja laidunmaita. Täällä saa olla luonnon äärellä koko ajan, ja jokaiselta leirialueeltakin löytyy oma laituri. Parhaiten mieleeni tulee jäämään kalliot, joiden päällä oli kiva lämmitellä uimisen jälkeen. Myös meri yllätti lämmöllään. Päätalon edustaa koristaa myös uljas tammi, jonka oksilla (tarpeeksi matalalla!) vietimme kerran iltaa kesätyöläisten kesken. Täällä olen oppinut kasvien ja puiden nimiä enemmän kuin millään bilsankurssilla!  (No shade bilsanopet).

Työjaksoni päättyy parin päivän kuluttua. Lähden haikein mutta pirtein fiiliksin, sillä olen oppinut juomaan kahvia Benkussa. Jään ikävöimään peuroja, mutta vielä enemmän kaikkia työntekijöitä. <33 Kiitos heille!

Oikein hyvää loppukesää kaikille!

-Veera, heinäkuun kesätyöntekijä